Despre mine

Salutare,

Numele meu este Crudan Andrei, sunt absolvent al facultății de psihologie Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și absolvent al masterului de psihologie judiciară.

Sunt psiholog atestat în domeniul securității naționale dar și specialist în evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf.

De asemenea, sunt pasionat de tot ceea ce însemnă natura umană, cu bune și rele, de cum pot deveni mai bun în toate aspectele vieții și de a împărtăși aceste informații .

Domenii de interes : 

Consider că limbajul nonverbal reprezintă una dintre cele mai puternice „arme” din arsenalul nostru. Și deși nu am fost nevoiți să plătim pentru ele, de cele mai multe multe ori neglijăm această trăsătură.
Acest domeniu se intersectează direct cu cel al detecției comportamentului simulant. Pentru mine minciuna reprezentând un subiect fascinant deoarece e un fenomen natural care de milioane de ani influențează cursul istoriei și despre care au scris mii de autori din cele mai vechi timpuri.

De asemenea, sunt expert poligraf în detectarea comportamentului simulant și de aici interesul pentru cercetare în ceea ce privește metodele în care putem detecta minciuna.

Interesul pentru natura comportamentului uman, pornește din dorința de a încerca mereu să învăț mai mult despre acest puzzle unic al personalității omului dar și de la scrierile unor mari psihologi și strategi. Printre aceștia de află Jordan Peterson, Sun Tzu, Robert Green, Machiavelli. Kevin Dutton, Robert Cialdini, Jung și mulți alții.
Consider că fie în mod conștient, fie inconștient, cu toții parcurgem viața ca pe o tablă de șah, fiind un parcurs e anevoios și plin de obstacole. Din această cauză, uneori putem ajunge chiar să ne pierdem busola morală, iar cea mai grea luptă se dă în a menține acel echilibru care să ne facă funcționali.

Așadar, în acest domeniu, studiile mele se focalizează pe dilemele morale în luarea deciziilor, raționalizările indivizilor, dezumanizarea, recunoașterea strategiilor de manipulare și încercarea de a  construi în schimb, obiceiuri sănătoase și productive ce ne pot face să fim în fiecare zi puțin mai buni.

În același timp, sunt pasionat și de biografiile, poveștile marilor lideri și personalități ale istoriei deoarece, consider că cea mai bună modalitate de învăța și de a ne dezvolta e prin studierea celor ce au reușit în trecut.

Scriu acest blog, doar ca un tânăr curios căruia îi place să scrie și să citească și care iubește psihologia, sperând că o sa fie pe placul tuturor celor ce îl vor citi!