PROLOG

Salutare,

Numele meu este Crudan Andrei, sunt absolvent al facultății de psihologie Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și psiholog în continua căutare a descifrării misterului uman .

Pasiunea mea poate fi definită prin interesul neobosit față de om, în toate ipostazele sale, de modul în care ajungem să devenim mai buni sau uneori mai răi în diferitele aspecte ale existenței noastre .

Domenii de interes : 

Consider că limbajul nonverbal reprezintă una dintre cele mai puternice „arme” din arsenalul nostru. Și deși nu am fost nevoiți să plătim pentru ele, de cele mai multe multe ori neglijăm această trăsătură.
Acest domeniu se intersectează direct cu cel al detecției comportamentului simulant. Pentru mine minciuna reprezentând un subiect fascinant deoarece e un fenomen natural care de milioane de ani influențează cursul istoriei și despre care au scris mii de autori din cele mai vechi timpuri.

Interesul pentru natura comportamentului uman, pornește din dorința de a încerca mereu să învăț mai mult despre acest puzzle unic al personalității omului dar și de la scrierile unor mari psihologi și filosofi. Printre aceștia se află Aaron T. Beck, Carl Jung, Jordan Peterson, Jonathan Haidt, Nietzsche, Marcus Aurelius, Robert Green, Machiavelli, Kevin Dutton, Robert Cialdini, și mulți alții.
Consider că fie în mod conștient, fie inconștient, cu toții parcurgem viața ca pe o tablă de șah, fiind un parcurs extrem anevoios și plin de obstacole. Din această cauză, uneori putem ajunge chiar să ne pierdem busola morală, iar cea mai grea luptă se dă în a menține acel echilibru care să ne facă funcționali.

Așadar, în acest domeniu, studiile mele se focalizează pe dilemele morale în luarea deciziilor, raționalizările indivizilor, dezumanizarea, recunoașterea strategiilor de manipulare și încercarea de a  construi în schimb, obiceiuri sănătoase și productive ce ne pot face să fim în fiecare zi puțin mai buni.

În același timp, sunt pasionat și de biografiile, poveștile marilor lideri și personalități ale istoriei deoarece, consider că cea mai bună modalitate de învăța și de a ne dezvolta e prin studierea celor ce au reușit în trecut.

Scriu acest blog din pespectiva unui om care nu va cunoaște niciodată totul, dar care totuși își va pune mereu întrebări și va încerca sa găsească un răspuns prin reflecatrea ideilor în scris.

Publicitate